משקפיים חדשים (שאלה נוספת)

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

19/02/2020 | 11:12 | מאת: אורח

תודה על התגובה, החלפתי ממשקפיים מלבנים למשקפיים עגולים זה היה לפני שבוע קיבלתי את המשקפיים החדשים מאתר זני והלכתי לבדוק בחנות משקפיים, אמרו לי שהכל בסדר חוץ מAxis (עין ימין) במרשם כתוב Axis 180 (עין ימין) אבל במסך שבדק את המשקפיים כתוב Axis 1 (עין ימין) אמרו לי שזה לא משנה כזה אשמח לתגובה תודה

אורח שלום ההבדל בין 180 לבין 1, הוא למעשה זניח, ויכול להכלל בטעות מדידה של המכשיר, במיוחד בצילינדרים קטנים יחסית. החלפת צורה של העינית, מצורה מלבנית לעגולה -במיוחד אם גודל העינית שונה משמעותית מהזוג הקודם- אכן יכולה לגרום לצורך להסתגלות אצל חלק מהאנשים. המלצתי היא שתתייעץ עם רופא, ותעדכן אותו שאתה סובל מכאבי ראש, והאופטומטריסטים שהלכת אליהם אישרו שהמשקפיים תקינים. במקרים מאוד מסוימים, אנשים הסובלים מרגישות קיצונית לאור, יכולים לחוש מעט הקלה באמצעות הרכבת משקפיים עם עדשות מסננות. אך גם אם אתה סובל מרגישות לאור, יש לברר רפואית מדוע אתה רגיש לאור ולא להזניח. בברכה רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות