משקפיים חדשים

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

15/02/2020 | 23:03 | מאת: אורח

האם משקפיים חדשים עם אותו מרשם יכולים לגרום לכאבי ראש? קיבלתי את המרשם מרופאת עיניים בחודש יולי האחרון

היי שלום התשובה היא בהנחה שהמרשם בוצע באופן תקין (למשל, לא החליפו בין ימין ושמאל....) חשוב לוודא, שמקור כאבי הראש הוא אכן במשקפיים, ולא נובע מבעיה רפואית. משקפיים באותו מרשם אכן יכולים במקרים מסויימים לגרום לכאבי ראש. סיבות נפוצות לכך, יכולות להיות קשורות לצורה החדשה של המסגרת, המשפיעה על שדה הראייה, על המרחק מהפנים, על קימור העדשה ועל הזןית בין הפנים לבין המסגרת. גורמים נוספים יכולים להיות במרכוז של העדשות מול האישונים. אם כאבי הראש קשורים לעבודה ממושכת לקרוב (מחשב, קריאה), אך הראייה לרחוק תקינה, אולי כדאי לשקול משקפיים נוספים לקרוב. בברכה, רון מידן

16/02/2020 | 11:28 | מאת: אורח

תודה על התגובה, החלפתי ממשקפיים מלבנים למשקפיים עגולים זה היה לפני שבוע קיבלתי את המשקפיים החדשים מאתר זני והלכתי לבדוק בחנות משקפיים, אמרו לי שהכל בסדר חוץ מAxis (עין ימין) במרשם כתוב Axis 180 (עין ימין) אבל במסך שבדק את המשקפיים כתוב Axis 1 (עין ימין) אמרו לי שזה לא משנה כזה אשמח לתגובה תודה

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות