סובלת בעיניים. ניתוח להסרת משקפיים? מולטיפוקל?

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

29/10/2019 | 15:27 | מאת: עדנה

שלום רב, רציתי להתייעץ אם כדאי לעשות ניתוח להסרת משקפיים, כי מולטיפוקל כנראה עושה לי בעיות ואם צריכה לעבוד עם מחשב וניירת אז אצטרך 3 זוגות משקפיים שונים. אלה שעליי מולטיפוקל אבל זוג שני לא היה טוב באותו המקום שעשיתי וגם במקום אחר לא יכולתי לשים והחזירו לי הכסף שם. המספר השתנה לי כנראה לפי המקום השני. אין לי עודף כסף וכבר שווה לי לעשות ניתוח. השאלה אם זה בריא. המספר שלי גדול -6 עד -7 בערך וצילינדר ומספר שונה למחשב ולקריאה. מה לעשות? סובלת בעיניים. יש לי קרניות מעט עכורות ועיניים יבשות ועושה קומפרסים מדי פעם כי לא יכולה לשים טיפות לעיניים מאף סוג. איך אעשה כל משקפיים בנפרד אם צריכה לעבוד עם מחשב וניירת והמספר שונה? אני עם כאבים נורא בעיניים ורופא עיניים בכיר אמר לי שלדעתו לא מתאים לי מולטיפוקל. אלה שעליי הם מולטיפוקל, רק שלא עושה לי טוב כבר ורואה קצת מטושטש מדי פעם. אבא שלי בן 80+ מקבל זריקות בעיניים כבר הרבה זמן בבי"ח כרמל. יש לו כבר תעודת עיוור. זה תורשתי? מקווה שלא. אודה לעזרתך הדחופה או למי לפנות לעשות משקפיים טובים ואיזה סוג באזור כרמיאל-קריות. תודה מראש.

29/10/2019 | 17:12 | מאת: עדנה

גם מתעייפות לי מאוד העיניים מול המחשב, השמש, הנייד. לעתים רואה לא ברור בעיקר במחשב. כאבי עיניים וראש. סחרחורות גם. למי לפנות כבר מחר?

עדנה שלום להבנתי את כבר נמצאת במעקב רופא עיניים, ולכן אתייחס ברשותך רק לנושא המשקפיים. הייתי מציע לך, לא למהר לרכוש עוד זוג נוסף של משקפיים, אלא לשקול שימוש בעזרי קריאה שונים. למחשב: - את יכולה להיעזר בתוכנת הגדלה. זוהי תוכנה כגון Dolphin או ZoomText המגדילות את הכתב על המסך. - מקלדת נגישה, עם אותיות גדולות, מאפשרת לראות טוב יותר את המקשים לקריאה - זכוכית מגדלת או אביזרי ראייה ירודה אחרים. לסינוור - שימוש בעדשות מסננות ('פילטר'), אשר ניתן להכין אותן במשקפיים שלך, בקליפון המתחבר על המשקפיים הקיימים או משקפיים המורכבים מעל המשקפיים שלך. הייתי מציע לך להתייעץ עם אופטומטריסט/ית העוסקים ספציפית בראייה ירודה. בברכה, רון מידן

עדנה שלום חשוב מאד, להתייעץ באופן מיידי עם רופא לגבי נושא הסחרחורת וכאבי הראש. יכול להיות שאת רגישה מאד לאור כרגע. בחלק מהמקרים, שימוש בעדשות מסננות ('פילטר') יכול להקל מעט על הרגישות לאור. כמו אביזרי הקריאה, גם את עדשות הפילטר ניתן להשיג בדרך כלל אצל אופטומרטיסט/ית העוסק/ת בראייה ירודה. בכל מקרה, משקפיים ואביזרי ראייה, אינם תחליף לטיפול רפואי, אלא מהווים את השלב הבא לאחר בדיקת הרופא. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות