התעייפות בקריאה ממסך מחשב

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

26/10/2019 | 10:10 | מאת: מעיין

שלום המסך של המחשב מציק לי מדי בעיניים, במיוחד בלילה. הייתי גם אצל רופא עיניים וגם אצל אופטומטריסט, והמספר שלי בעיניים לא השתנה. גם הורדתי את הבהירות של המסך, וזה עזר, אבל עדיין אני לא יכולה לקרוא הרבה מהמסך. תודה מעיין

מעיין שלום ראשית, ייתכן שהמשקפיים שלך לרחוק או לקרוב אכן במרשם המדויק, אך ישנו צורך בזוג נוסף של משקפיים לעבודה עם מחשב.זאת מכיוון שמסך המחשב נמצא במרחק הדורש עוצמה אופטית החלשה מהמשקפיים לקרוב, אך שונה ממשקפי המרחק. שנית, ייתכן שהדבר אליו את מתייחסת, הוא תופעה של רגישות לפסים הנוצרים משורות של טקסט. לתופעה זו ישנם כמה שמות, ביניהם Pattern Glare. כפי ששמה של התופעה מרמז, התבנית של פסים שחור לבן (אותיות שחורות על רקע לבן), יוצרת מעין תחושת "סנוור". תופעה זו, אגב, יכולה להיווצר גם בדפים מודפסים, במיוחד אם הכתב קטן וצפוף והנייר לבן ומבריק. אז את יכולה לשוב לאופטומטריסט/ית שבדקה אותך, ולהתייעץ איתו או איתה על מרשם למשקפיים למחשב. בנוסף, את יכולה לנסות להגדיל את הרווח בין השורות, ולנסות לשנות את צבע הרקע של הטקסט (קל מאוד לביצוע בתוכנת Word). בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות