שאלות כלליות בנושא ראיה

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

06/10/2019 | 18:38 | מאת: איתי

מיופיה גבוהה ? חדות ראיה ימין distance sc 6/6 חדות ראיה שמאל distance sc 6/15 distance ph 6/10 מה זה אומר באופן כללי והאם זה אומר גם לגבי נהיגה ?

07/10/2019 | 08:41 | מאת: רון מידן

איתי שלום מיופיה פירושה קוצר ראייה, כלומר מצב שבו הראייה לקרוב טובה יותר מאשר הראייה לרחוק. כאשר מדובר על מיופיה גבוהה, הכוונה היא לקוצר ראייה משמעותי, אשר לעתים עלול להיות מלווה במצבים מסוימים אשר עלולים לסכן את בריאות העין. למשל: לחץ תוך עיני, נזקים לרשתית וכו'. זו הסיבה שמאוד מומלץ להבדק באופן קבוע ושגרתי אצל רופא עיניים, גם אם לא כואב כלום והראיה טובה. SC, הינו ראשי תיבות של "ללא תיקון", כלומר חדות הראייה ללא משקפיים. PH הינם ראשי תיבות של "חור סיכה", ומיועד להעריך בערך את חדות הראייה עם משקפיים ("תיקון") לגבי נהיגה: תמיד טוב לנהוג עם חדות הראייה המקסימלית, גם אם החוק לא מחייב. למען הבטיחות שלך, הבטיחות של מי שיושב איתך ברכב והבטיחות של הסביבה שלך, אנא הרכב משקפיים. כל שנייה של זמן תגובה בכביש היא קריטית ויכולה להציל חיים בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות