בהמשך.. למשקפיים חדשות

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

29/07/2019 | 21:12 | מאת: חדשה

היום עליתי על הבעיה בעבודה. אשמח אם תאמר לי אם זה תקין. אז ככה: החזקתי כוס של קפה מקלקר והשפה שלה נראית אלפטית כאילו מחצתי את הכוס. כשמרימים את המשקפיים רואים כמובן שהשפה עגולה. הייתי כל היום עם המשקפיים לא חטפתי כאב ראש אבל לטעמי הכל מוגדל. וכשהורדתי אותם זה נראה פתאום ממש קשה בי עד ששוב התרגלתי. אדגיש רק: שאכן אני עם עדשות כל הזמן אבל גם בעבר כשעשו לי משקפיים לא הרגשתי כך ולא בין מעבר לעדשות למשקפיים וכו'... תודה

חדשה שלום טוב שציינת שאת רגילה לעדשות מגע. אנשים רבים "מתמכרים" לעדשות מגע, מכיוון שאין את המשקל של המשקפיים על הפנים, אין הגבלת שדה ראייה על ידי המסגרת ואין את "תופעות הלוואי" האופטיות שציינת. עם זאת, חשוב מאד שלא להרכיב אך ורק עדשות מגע כל הזמן, אלא גם משקפיים, על מנת לאפשר לעין לנוח ולהיות במצב הטבעי שלה. התופעות שציינת הן בהחלט מוכרות וצפויות, ובדרך כלל מסתגלים אליהן תוך זמן סביר. אם הן נמשכות, את יכולה לחזור להתייעצות עם האופטומטריסט שהזמין את המשקפיים. בכל מקרה, אל תוותרי על הרכבת משקפיים. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות