מספר צילינדר בעיניים

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

24/07/2019 | 14:00 | מאת: טובה

שלום, האם צילנדר 2 נחשב גבוהה? מה הצילנדר הכי גבוה שקיים?

טובה שלום טווח צילידנר (אסטגימציה) של 0.25 עד 2.00 נחשב נפוץ יחסית באוכלוסייה, אך יש לשים לב להקשר שלו. כמה דוגמאות להמחשה: בילדים- צילנידר גבוה שאינו מתוקן, במיןחד בזוויות מסוימות עלול לגרום לעין עצלה, קשיי קריאה וכאבי ראש. ללא תיקון אופטי בגיל מספיק מוקדם, עלול להווצר נזק בלתי הפיך לראייה, ולכן חשוב מאד להבדק על ידי רופא עיניים ילדים לפחות פעם אחת בכל שנה עד גיל 6 לפחות. בנוער ובצעירים- צילינדר גבוה המופיע בפתאומיות, עלול להצביע על הופעה של קרטוקונוס. גם כאן, יש צורך באבחון רופא על מנת להקדים את הטיפול הרפואי ככל הניתן במידת הצורך. בגיל הזהב: הופעה או שינוי משמעותי בצילינדר יכולים להצביע על הופעה של קטרקט, דבר המצריך בדיקת רופא עיניים. בברכה, רון מידן

07/08/2019 | 14:03 | מאת: לילך לוריא

מה פירוש התדפיס הזה שקיבלתי לאחר בדיקת העיניים שעברתי?

לילך שלום אינני רואה את התדפיס שקיבלת. סביר להניח שמדובר בפלט של בדיקה בסיסית, אשר אינה מספיקה בדרך כלל לקביעת מרשם סופי למשקפיים. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות