אשמח ליעוץ מה הבעיה שיש לי בעיניים

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

10/07/2019 | 12:11 | מאת: יעל

שלום רון, אני מרכיבה עדשות מגע קשות קבועות במשך שנים.כיום בגילאי ה-40. לפני שנתיים החלפתי אותן. יש לי כבר בעיה של להיות איתם כל היום בעיקר יובש, עייפות.אני קצרת ראי + צילנדר הבנתי שהמספרים כיום נמוכים 1.25-,1.75- אולי -1.5 גם הצילנדר באזור הזה. החלטתי לעשות משקפיים שיהיה ספייר. הקטע שאמרו לי שיש לי זוקן ואני צריכה מולטיפוקל. כלומר תיקון הראיה במשקפיים יגרום שלא אראה טוב מקרוב וממחשב. בדקתי את העדשות מגע : עצמתי פעם עין ימין ופעם עין שמאל ואני רואה טוב מרחוק וומחשב וגם קריאה. בעין אחת קצת פחות ( מרחוק וקרוב) כי המספר אולי לא הכי מדוייק אפשר הסבר למה בעדשות מגע זה אחרת?האם זה אופטיקה שונה? כשהייתי אצל רופא עיניים לפני שנתיים ועשה לי בדיקה בערך אלו המספרים שהיו לי. אמר שאני צריכה משקפיים רק למרחק. אגב אין אפשרות לתיקון מספר במשקפיים למרחק וממחשב. ולקריאה אוריד אותם? נ.ב: יש לי בבית משקפיים ממש ממש ישנות גם במספר... בגדול שאני שמה אותם אכן הראיה מקרוב וממחשב מטשטשת לעומת שאני בלי. תודה

יעל שלום שאלת כמה שאלות ביחד, אז ננסה להפריד ביניהן 1. אכן עדשות מגע אינן תחליף למשקפיים, וכדאי בהחלט שיהיו לך גם משקפיים. 2. אם המשקפיים יהיו לרחוק בלבד, יהיה צורך להסיר אותן בעת קריאת ספר ועיתון 3. ניתן לבקש משקפיים שישמשו אותך בעבודה עם מחשב, או עדשות משרדיות ('אופיס'), אשר יאפשרו לך גם קריאת ספר ועיתון, גם עבודה עם מחשב וגם ראייה חלקית בגבולות החדר 4. מולטיפוקל הינו בהחלט אופציה שכדאי לשקול. 5. הצורך במשקפיים לקרוב, לעתים הולך ועולה עם הגיל. לכן יכול להיות שבאותו הזמן שהיית שהיית אצל רופא העיניים, אכן לא היית צריכה תיקון אופטי לקרוב. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות