הבת שלי בכיתה ג ויש לי הרגשה שהיא לא רואה טוב

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

16/04/2019 | 09:03 | מאת: שי

שלןם הייתי גם אצל רופאת עיניים, וגם אצל אופטומטריסט שעובד עם ילדים, ושניהם לא אמרו חד משמעית שצריך משקפיים אלא התלבטו בגלל שזה צילינדר. אני כן מרגיש שהילדה לא רואה טוב: למשל, היא מחברת את האותיות ר' ו-ו' לאוח ח'

שי שלום רב אכן הנטייה היא להשתדל שלא לרשום משקפיים- אלא אם כן יש סימפטומים. למשל: 1. כאבי ראש 2. קשיים בקריאה או בהעתקה מהלוח 3. פזילה גלויה או סמויה וכו' בגילאים צעירים יותר, משקפיים הניתנים בזמן, יכולים למנוע עין עצלה, ולכן חשוב מאד ללכת כמה פעמים לפני גיל 6 לרופא עיניים. לעניין הקריאה: בהחלט ייתכן שצילינדר גבוה מדי (במיוחד בזויות מסוימות) יכול לגרום לטשטוש מסויים של הראייה והקריאה. כדאי לחזור לאותם אנשי מקצוע שבדקו את הילדה, ולהגיד להם שיש בעיה בקריאה. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות