משקפיים ועדשות מגע לקרטוקונוס

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

10/03/2019 | 11:29 | מאת: יוליה

שלום רב יש לי קרטוקונוס, ובעדשות מגע אני רואה טוב יותר מאשר במשקפיים. האופטומטריסטית שלי ממליצה שאשתמש במשקפיים, למרות שאמרתי לה שהראייה בהם פחות טובה. מדוע? תודה יוליה

יוליה שלום את צודקת בכך שהנושא מבלבל. כאשר הקרטוקונוס מתקדם, הצילינדר עלול להפוך לגבוה ואי-רגולרי, כתוצאה מהעיוות בקרנית. אחת ההשלכות של כך, היא שהראייה בעדשות מגע יכולה להיות טובה יותר מאשר במשקפיים, בזכות השכבה האופטית הנוצרת בין הקרנית לעדשה. העדשות המיוצרות היום, מאפשרות מעבר חמצן גבוה לעין ועומדות בסטנדרטים גבוהים ומחמירים. עם זאת, יש חשיבות להרכבת משקפיים, לפחות בחלק משעות היממה על מנת לאפשר לעין ולמערכת הדמעות להיות במצב הטבעי. לכן, גם האופטומטריסטית שלך צודקת. בברכה, רון מידן אופטומטריסט

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות