קל לי יותר לקרא אותיות קטנות מאשר גדולות

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

28/02/2019 | 15:19 | מאת: יוסף

שלום קראתי כאן בתשובות בפורום הרבה על הגדלה של הכתב. באופן מוזר, יותר קל לי לקרא דווקא באותיות קטנות. האם זה יכול להיות שזה קשור לגלאוקומה שלי? תודה יוסף

יוסף שלום אכן, ברוב המקרים קל יותר לקרוא כאשר הכתב גדול ומרווח. עם זאת, גלאוקומה מתקדמת עלולה לגרום לצמצום שדה הראייה. כתוצאה מכך, כתב גדול ומרווח מדי, יחרוג החוצה מעבר לגבולות שדה הראייה. לכן יש להתאים פתרונות קריאה אשר מגדילים את הכתב, אך לא יותר מדי, עבור אנשים הסובלים מצמצום שדה הראייה. אגב, בעיה דומה קיימת עם האור: אנשים זקוקים לאור על מנת לקרוא, אך יותר מדי תאורה עלולה לסנוור. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות