עיוותים בקרנית ובעיות קריאה

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

20/02/2019 | 22:26 | מאת: תמי

שלום רב עברתי ניתוח השתלת קרנית. המספר שלי כרגע אחרי הוצאת התפרים הוא -13.00 עם עם 3.25 צילינדר. אני עורכת דין וצריכה לקרא הרבה ולא מצליחה. מה אפשר לעשות?

תמי שלום ברכות על הקרנית החדשה, ואיחולי רפואה שלמה. המספר שציינת הוא לרחוק, ולכן ייתכן שאת זקוקה לזוג נפרד לקריאה. אם מספר נמוך יותר במשקפיים לא יהיה פתרון מספק, ניתן לבחון גם פתרונות קריאה, כגון זכוכית מגדלת וטכנולוגיה מסייעת. את המסמכים שאת מקבלת כקבצי וורד, את יכולה להגדיל ולרווח בתוכנה עצמה. בנוסף, קיימים היום פתרונות קריאה אשר גם מקריאים בקול רם את הטקסט. אם אף אחד מהפתרונות הנ"ל לא יסייע די הצורך, את יכולה לשקול להיעזר במישהו או במישהי שיקריאו לך את הטקסטים. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות