ניוון רשתית לסבא שלי

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

10/02/2019 | 18:08 | מאת: תום

שלום הבנתי שלפעמים ישנה אפשרות לעזור עם משקפיים, אבל לסבא שלי יש ניוון רשתית, ולכן רציתי לדעת אם זה רלוונטי גם לו תודה תום

תום שלום אכן ניתן לנסות להתאים משקפיים גם (ואפילו במיוחד) בניוון רשתית. עם זאת, חשוב לתאם ציפיות. סביר להניח שהמשקפיים יהיו במיוחד לקריאה, ולא דווקא לרחוק. משקפיים לניוון רשתית, יכולים להיות מותאמים על ידי אופטומטריסט בעל ידע ונסיון בראייה ירודה. משקפיים רגילים יכולים בהחלט לסייע בחלק מהמקרים, אך לא תמיד יוכלו לאפשר קריאה ממושכת של כתב קטן וצפוף. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות