התעייפות והרדמות בקריאה

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

24/01/2019 | 15:36 | מאת: משה

אני מאד מתעייף בקריאה, ויורדות לי דמעות אחרי זמן קצר. האופטומטריסט אמר לי שהמשקפיים בסדר, והרופא אמר שניוון הרשתית שלי ללא שינוי.

משה שלום. ראשית, טוב מאד שהיית אצל רופא עיניים. מומלץ מאד להמשיך ולהיות בביקורת קבועה אצל הרופא, על מנת לגלות מוקדם ככל האפשר אם נוצרים שינויים חדשים בראייה. משקפיים רגילים אכן יכולים לסייע במידה מסוימת כאשר יש ניוון רשתית, אך לעתים ישנו צורך בהגדלה נוספת, מעבר למה שניתן להשיג באמצעות משקפיים רגילים. כך למשל, ניתן להיעזר בזכוכית מגדלת, במשקפיים מיוחדים ובטכנולוגיה מסייעת על מנת לנסות ולשפר את משך הקריאה.

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות