דופק מהיר לילד בן שנתיים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

21/07/2015 | 07:44 | מאת: בתאל דחוף

שלום רב, שמתי לב שלבני יש דופק מהיר ( הנחתי לו את ידי על החזה שישבנו לצפות בטלוויזיה והרגשתי), ספרתי לו 134-138 פעימות בדקה, שישן בצהריים הדופק היה 120, עליי לציין שהוא מתנהג רגיל ערני פעיל אנרגטי ברוך השם. בלילה שישן שינה עמוקה בדקתי לו שוב זה נע בין 108-112 פעימות בדקה, ישן שינה רצופה ונשימות סדירות.. אני מודאגת מקפיצה בדופק מדוע זה משתנה? האם זה יכול להצביע על בעיה חס וחלילה... לעזרתך אודה

21/07/2015 | 10:01 | מאת: בתאל

רק שכחתי לציין שבני אסמטי: היו לו התקפי קוצר נשימה כלומר שיעול מתמשך שלפעמים היה נגמר בקוצר נשימה היה מטופל בפלקסטודייד וסינגולייר קבוע עד לפני שלושה חודשים כי בקיץ הרופאה החליטה להפסיקהאת הטיפול מונע ולהתחילו בעונת מעבר...כשהיו לו התקפי אסטמה חזקים היינו מגיעים לבית חולים היו נותנים לו סטרואידים וכדומה...האם זה קשור?

בת אל שלום רב, כשאנחנו מדברים על דופק מהיר או איטי החשוב ביותר הוא האם הדופק מתאים למצב הגופני ולגיל הילש, כך שדופק מהיר בתינוק עם חום שבוכה הוא דבר שיכול להיות נורמאלי לחלוטין בעוד אותו הדופק בנער ישן יהיה לא תקין. בכל מקרה תחושה של דופק מהיר אם נמשכת זמן מה מצריכה בירור ישנם מספר מרכזיים ברחבי הארץ בהם קרדיולוגית ילדים שיכולים לתת תשובה לנושא, כמובן שאנו בקרדיולוגית ילדים אסף הרופא נשמח לייעץ בברכה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים