חשד לקשת ימנית בעובר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

12/02/2023 | 19:36 | מאת: סיגל

שלום, אני שבוע 16 להיריון ומסקירה שביצעתי (סקירה ראשונה) התגלה: 1 . חשד לקשת ימנית ו arsa ומוקד אקוגני בחדר שמאל. מומלץ אקו לב עובר על מנת לשלול בהמשך אפשרות של קשת ימנית כפולה (DAA. זה הממצא יחיד וכל השאר היה תקין. יש לציין שעקב גילי (39) בכל מקרה קבעתי תור למי שפיר. אשמח להבין מה הממצא אומר ובעיקר מה ההשפעה על זה על העובר ולאחר מכן על התינוק. ברור לי שאם יתגלה תסמונת יראו את זה במי שפיר. השאלה יותר מתייחסת לכך שאם המי שפיר יוצאים תקינים, מהי עדיין ההשפעה על העובר. תודה!

סיגל שלום,רב, ARSA- aberrant right subclavian artery מום לא נדיר בעורקים היוצאים מאבי העורקים ( אאורטה) שמתאר מצב בו העורק המספק דם ליד הימנית מתחיל ממקום לא נכון ובעצם ויצא מאבי העורקים עצמו ולא מאחד מסעיפיו. בשל השכיחות המוגברת של מצב זה עם תסמונת דאון נבדקים עוברים שנמצא להם ממצא זה ביתר דקדקנות ולכן חשוב הבירור הגנטי והרב מערכתי. השילוב של ARSA עם שינויים נוספים במבנה אבי העורקים יכול להביא לידי טבעת העוטפת את קנה הנשימה ו/או הושט. במצבים אילו יופיעו תסמינים נשימתיים כגון קוצר נשימה,שיעול ,צרידות וכדו או קשיים בהאכלה.. בשל השכיחות עם תסמונת נוספות נדרש הבירור הגנטי. מבחינה רפואית יש חשיבות רבה בביצוע הבירור לשם החלטה מושכלת על מהלך ההריון והצפי לאחריו. חשוב לשים לב שאם הקשת היא ימנית אז הממצא הוא בד"כ ALSA כלומר העורק השמאלי הוא שיוצא באופן לא תקין. לעניות דעתי כאשר הרפואה הציבורית אינה יכולה לתת מענה על צרכי המטופל כדאי לפנות לרפואה הפרטית באם הדבר אפשרי. מאד ממליץ על ד"ר ליטל גורדין וד"ר שאול ברעם בנושאים אילו , בהצלחה ד"ר דן הדס מומחה בקרדיולוגיה ילדים

17/02/2023 | 15:01 | מאת: סיגל

שלום ד"ר תודה רבה על התשובה המפורטת. למה הכוונה שהרפואה הציבורית אינה יכולה לתת מענה? מאז הגילוי בסקירה, ביצעתי אקו לב אצל מומחית בבית חולים שניידר ובנוסף בדק אותי גם מומחה לאולטרסאונד מבלינסון. נאמר לי שאני צריכה להמשיך להיות במעקב של אקו לב (לא נצפו ממצאים חדשים חוץ מהקשת) האם אתה חושב שיש עוד בדיקה שאני צריכה לעשות (חוץ מהמי שפיר כמובן שאני הולכת לעשות)? תודה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים