פעימות מוקדמות vpb!!!

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

27/10/2022 | 13:19 | מאת: שני

שלום ד"ר כיום בני בן שנתיים. כאשר הוא נולד בוצעו מספר בדיקות וזאת מאחר ונאנח בזמן הנשימות. בבדיקה נצפה pfo פתוח ו mr קל. בגיל חצי שנה בביקורת לא היה שינוי וכעת בגיל שנתיים נראה כי לא נצפה mr וpfo עדיין פתוח מעט. ובבדיקת אקג מסר הרופא כי נצפו פעימות מוקדמות והופננו לבדיקת הולטר לב. חוץ מזה בדיקת אקו הראתה שהכל תקין. חשוב לי לציין כי ניסיתי בעבר לחוש את הדופק בעזרת היד והרגשתי שלבו כאילו מחסיר פעימה והדופק לא ממש סדיר כך שזה לא מפתיע אותי הממצא שהתגלה באקג. ברור לי שבדיקת הולטר כעת היא לא ממש אפשרית כי הוא לא ממש יסכים לזה וגם הרופא אמר לי שניתן להמתין מספר חודשים, האם יש לי מה לדאוג מהממצא של פעימות מוקדמות? לדעתי יש לו לא מעט כאלו ביום כי ממש הצלחתי לחוש בזה עם היד. האם זה מצב מסוכן? האם יש אחוז מסויים של פעימות מוקדמות ביממה שיכול להוות סיכון? תודה

פעימות מוקדמות יכולות להיות מצב בעייתי ולפעמים אפילו מסוכן.\חשוב לבצע אק,הולטר ולהתייעץ עם מומחה להפרעות קצב בילדים בברכה, ד"ר דן הדס

31/10/2022 | 13:02 | מאת: שני

תודה על המענה, חשוב לי לציין כי נבדקנו בבית חולים איכילוב במחלקת קרדיולוגיה ילדים ושם הרופא לא נראה מודאג. האם בכל זאת יש גורם אחר שכדאי להתייעץ עמו בנוסף? מדוע כתוב שזהו ממצא שכיח אצל לא מעט אנשים ואין בהכרח סיכון. אני חייבת להודות שדי נלחצתי מתשובתך

אין צורך להלחץ יש צורך להבדק על ידי מומחהלהפרעות קצב בילדים. יכול להיות שמדובר אצלך על מצב שפיר. בכל אופן באיכילוב יש אחד כזה והוא מצויין

31/10/2022 | 16:29 | מאת: שני

תודה רבה על המענה.

!

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים