סגירה בין מחיצות secundum ASD

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

24/10/2022 | 11:04 | מאת: דביר

שלום, רציתי לדעת באיזה שלב בהתפתחות העובר(שבוע משוער) אמורה להיסגר באופן טבעי המחיצה בין החדרים. הבנתי שאמנם המחיצה קיימת אך אמורה להיות אטומה ולהיסגר לחלוטין בשלבים מתקדמים יותר של ההריון או בלידה. האם המידע נכון? אם כן באיזה שבוע בערך אמורה המחיצה להיות סגורה ? תודה מראש

ASD זה פגם במחיצה הבינעליתית לא הבינחדרית. ישנו פתח הנקרא PFO והוא נורמאלי בעוברים ואמור להסגר לאחר הלידה עד גיל שנתיים

24/10/2022 | 14:30 | מאת: דביר

תודה על תשובתך המהירה, אז בעצם PFO ו secundum ASD הם אותו הדבר? האבחנה אצל הבת שלי היא secundum ASD רק מנסה להבין באיזה שלב בהריון תקין והתפתחות תקינה בדרך כלל אמור להיסגר ה"חור"

ASD אמנם הוא פגם במחיצה בין העליות אולם אינו טבעי. זה פגם ברקמה אחרת . קשה מאד לאבחן פגם זה בהריון. לפעמים נסגר לבד עם הזמן ולפעמים לא, בכל מקרה ההחלטות לגביו הן רק לאחר הלידה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים