קשיי נשימה דופק נמוך

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

18/10/2022 | 18:56 | מאת: איתמר

היי דוקטור, אני בן 21 בשנה האחרוננ אני סובל מהרגשת חנק במהלך היום בעיקר במנוחה והרגשת רעב לאוויר, עשיתי כמעט את כל הבדיקות שיש בלב וריאות וחוץ מדום נשימה בינוני בשינה לא מצאו לי כלום. עשו לי אקו לב מבחן מאמץ והולטר לב ולא ראו כלום בהם. לאחרונה התחלתי לבדוק את הדופק שלי במנוחה מתי שאני מרגיש את התסמינים והדופק לרוב נע בען 46-55 אני יחסית רזה מעשן לפעמים ובקושי עושה ספורט. האם זה הגיוני שהדופק הנמוך הוא הגוקם לבעיה שאני מרגיש? העלתי את זה מול הקרדיולוג של הקופה והוא אמר שזה לא הסיבה והוא לא יודע מה הסיבה. אבל אני לא כל כך תופס ממנו אז רציתי לשמוע את דעתך

איתמר שלום, דופק נמוך עם אקג והולטר תקינים כנראה לא מעיד על בעיה לבבית ,דום נשימה בשינה קצת פחות מתאים באנשים רזים וחשוב לבדוק את המקור לכך יש הרבה סיבות שיכולות לגרום לתחושת רעב לאוויר אולם בהחלט הריאות והלב הם המקום הראשון לבדוק. חשוב לוודא שהבדיקות בוצעו בצורה טובה(כלומר ארגומטריה היתה לשיא מאמץ ולא לדופק מטרה, האקו כלל את מוצא העורקים הכליליים ותפקוד חדר ימין וכו) אם הקרדיולוג שבדק אותך לא השרה עליך רוגע, גש לקרדיולוג אחר,לא חובה דרך הקופה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים