אקו לב וספורט........

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

22/09/2022 | 14:27 | מאת: יעקב

שלום ד"ר דן היקר לפני חודש ביצעתי אקו לב להלן התוצאות: כל הערכים המספריים היו בגדר הנורמה בסיכום נרשם: סיכום: חדר שמאל אינו מורחב; דפנותיו בעובי תקין; ההתכווצות הגלובלית תקינה; מקטע פליטה מוערך %60 ;ללא הפרעה אזורית בולטת בהתכווצות. עליה שמאלית ברוחב תקין. חללי הלב הימניים בגודל תקין. שורש האאורטה ברוחב תקין. פתיחה טובה של המסתמים. בדופלר הודגמה: אי ספיקה מיטרלית מזערית; אי ספיקה אאורטלית מזערית; אי ספיקה טריקוספידלית מזערית. תבנית מילוי חדר שמאל תקינה הלחץ הסיסטולי בעורק הראה מוערך ב - 5+14 ממ"כ. לא הודגם נוזל פריקרדיאלי. IVC תקין. למען האמת האי ספיקות המזעריות די הלחיצו אותי. הקרדיולוג שלי טען שהבדיקה תקינה לחלוטין ואי ספיקות מזעריות במסתמים חסרי משמעות וטען שאין שום מגבלה פיזית ולרוב האנשים יש את זה רציתי את חוות דעתך מכיוון שאני עוסק הרבה בספורט. יש השפעה כלשהי על עניין המסתמים בפעילות גופנית? זה יכול להשתפר או להחמיר עם השנים. והאם זה שבזמן הבדיקה הייתי ממש חרד עם דופק ממש גבוהה יכולה להיות סיבת הדליפות המזעריות האלו? והכי חשוב. אני יכול להיות רגוע שהלב תקין ולחזור לפעילות גופנית כי אני למען האמת אדם חרדתי וכל בדיקה שאני עושה עם איזשהו ממצא מכניסים אותי ממש לחרדות ומחשבות מיותרות. סליחה על אורך השאלה ותודה רבה לך על היחס

22/09/2022 | 14:30 | מאת: יעקב

אני בן 35 ואני עכשיו שם לב שזה פורום לילדים. פשוט רשום שאתה גם קרדיולוג ספורט לכן פניתי אליך. אשמח בכל זאת לתשובה ממך. תודה רבה

יעקב שלום רב, באקו שביצעת אין תיאור של העורקים הכליליים, או מדדים של עובי החדרים או אבי העורקים. לא מתואר אקג או ארגומטריה לשיא מאמץ. כדאי להבדק על ידי קרדיולוג ספורט בברכה, ד"ר דן הדס

22/09/2022 | 16:19 | מאת: יעקב

שלום שוב האקג רגיל וגם במאמץ שעשיתי תקינים. בהקשר לעובי החדרים מצויין שם חדר שמאל אינו מורחב; דפנותיו בעובי תקין חללי הלב הימניים בגודל תקין ; ההתכווצות הגלובלית תקינה; וגם אבי העורקים מצויין: שורש האאורטה ברוחב תקין

22/09/2022 | 16:23 | מאת: יעקב

ואגב רוב שאלתי היתה לגבי האי ספיקות מזעריות ומשמעותן לספורט. קרדיולוג נוסף אמר שהכל תקין ואין בעיה פשוט רציתי גם חוות דעת ממך

אין משמעות לאי ספיקה מינימאלית אבל אם לא ראו את העורקים הקורונארים אני בספק לגבי טיב הבדיקה ולכן הפנתי אותך לקרדיולוג ספורט

22/09/2022 | 19:04 | מאת: יעקב

הקרדיולוג אמר שאם הוא לא ציין דברים מסוימים אז הם תקינים ואמר לי חד משמעית שאין כל מגבלה פיזית ועיסוק בספורט

22/09/2022 | 19:07 | מאת: יעקב

כי למען האמת עד היום אני עוסק בספורט ברמה גבוהה ואף פעם לא היתה לי שום בעיה ולאור זה שכל הבדיקות שעשיתי עד עכשיו הקרדיולוג אמר בצורה שלא משתמעת לשתי פנים שאין כל מגבלה פיזית והחשש שלי היה לגבי האי ספיקות המזעריות והשלכותן

22/09/2022 | 19:47 | מאת: יעקב

בכל מקרה תודה לך ושתהיה שנה טובה

שנה טובה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים