אקו לב עובר - משמעות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

21/09/2022 | 18:58 | מאת: אילנית

אם בסקירת מערכות מאוחרת סוקר ראה שמסתם אורטלי נראה מעט צר ולאחר מכן באקו לב קרדיולוג בקופה גם כן רושם היצרות משמעותית + שר פ אצל פרופ מומחה לאקו לב (אבל לא אצל ד ר ליטל גורדין שציינת) ג כ נצפה ההיצרות, יש סיכוי שהם טועים? יש אפשרות שבעובר הם לא רואים נכון? הרי כביכול לשם כך יצרו בדיקה מעין זו.. לכאורה אם ככה אקו לב בעובר מיותר, למה לעשות את הבדיקה למסתמים ובפרט אם יכול להסתדר בהמשך..?

הבדיקה אינה מותרת , להיפך היא חשובה מאד בכדי לדעת להתכונן לקראת הלידה. יש מצבים שמשתפרים בעצמם ועל כך ניתן רק לשמוח

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים