היצרות קלה אצל בת 11

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

31/08/2022 | 08:56 | מאת: אמא לחוצה

שלום אמא לבת 11 מגיל שנתיים במעקב בגלל אוושה שהתגלה נמצא היצרות קלה במסתם ראיתי מאז אנחנו במעקב כל שנה ללא שינוי כבר 9 שנים לא הגבלות אתמול היינו בביקור מעקב שהאחרון היה לפני שנתיים התוצאות קצת חרגו רופא אמר לי שהוא לא מופתע ושזה עדיין בסדר וזה קרה בגלל שהיא עכשוי בגיל ההתבגרות הממצאים נפלח חדר שמאל תקין,חדר ימים תקין הרחבה קלה ללא היפרטרופיה הצרות מסתם ראתי עד 35 ממכ.דליפה קלה.עורקי ראיה תקינים נידגם pfo עם שנט קטן משמאל לימין.ניקוז ורדים תקין אין נוזל כפורתי קשת תקינה זרימה תקינה באאורטא בטנית יש לציין שהיצרות הייתה לפני שנתיים 24 ממכ. ה pfo גם היה מאז. את הלחץ שלי בגלל שהיצרות עלתה במספר הרופא ממש היה רגוע ואמר לי אין משהו חריג אנחנו נעקוב ואם חס וחלילה הגיע למספרים שאנחנו לא רוצים נבצ צנתור בבלון וזה יפתור הבעיה לתמיד סיכום הצרות ראתית קלה אינה מובלות בתפקוד ביקרות עוד שנה הרופא אמר לי אם את סומכת עליי תחזרי עוד שנה אם את כאמאמ מואד דאגנית תחזרי עוד שש חודשים אבל אני מבטיח לך שאין משהו מסוכן אני לא ישנתי הלילה מרוב מחשבות האם באמת זו נחשב לבעיה קלה ונפתרת בקלות אם יש סיכוי שזה יחמיר או יפחית לבד האם בביטחון אפשר לחזור עוד שנה ואין סכנה אנא אמא חרדתית וקראתי המון בגוגל נכנסתי ללחץ

היצרות קלה במסתם הריאתי ככלל אינה מקור לדאגה, פחות סביר כי היא תמחיר באופן מאד מהיר(במשך השנה) ותגיע למצב שמצריך צינתור. האמון הבסיסי שלך בקרדיולוג העוקב אחריכם הוא הבסיס לשנת לילה טובה עבורך ולכן הכי טוב זה פשוט לדבר עם הקרדיולוג המטפל. מבחינת ספרות קרדיאלית - הצרות קלה כמו שאת מתארת אינה מונעת כל פעילות ומצריכה רק מעקבים פעם בשנה שנתיים. הפתרון של צינתור אינו פותר את הבעיה לכל החיים ויש לא מעט מקרים בהם נשארת הצרות הדורשת מעקב ולפעמים צינתור חוזר . שורה תחתונה- אין פתרונות קסם, הכי חשוב לדבר עם הקרדיולוג שמטפל בכם

31/08/2022 | 11:18 | מאת: אמא לחןצה

תושה על המענה אני יודעת אם בוצע צנתור שלא מעלים את הבעיה אבל אפרש לחיות עם זה בלי שום בעיה ולא סיבוכים?? יש סיכוי בגיל שלה שהיתרות תפחת ולא תגדל

ההצרות יכולה להשאר באותה המידה, יכולה להחמיר ויכולה גם להשתפר

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים