ילד בן שנתיים עם האוושה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

11/07/2022 | 19:42 | מאת: סיגל

שלום, הבן שלי עוד חודש בן שנתיים. בגלל שנשמעו כמה פעמים רשרושים בלב נשלחנו לקרדיולוג. הקרדיולוג עשה לבן שלי אולטראסאונד ללב וכתב שחדר ימין לא מוגדל,מחיצה בין חדרית עגולה. ורידים סיסטמיים מתנקזים לRA. ורידי ריאה: מספר ורידים שנצפו: 4. מתנקזים לLA. מבנה מסתם אאורטלי תלת עלי. רשום הערות: נראה DSS קטן אם האצה בזרימה במוצא חדר שמאל ומפל 16 ממ"כ. לבסוף רשום שלא הודגם מום לב משמעותי. הוואשה נגרמת ע"י ממברנה תת אאורטלית קטנה עם מפל 16 ממ"כ בלבד. אשמח לדעת מה כל הדברים האלו אומרים... תודה רבה.

DSS הינו קרום הנמצא במוצא חדר שמאל ומשפיע על זרימות הדם בחדר ובאבי העורקים . בעיקרון ההנחיות הן לנתח כאשר המפל 50 ממ"כ ומעלה , אולם לפעמים במצבים שונים ההחלטות מעט שונות . DSS (ממברנה תת אאורטאלית) יכולה להתפתח בצורה איטית מאד ולכן הכי חשוב זה המעקב . גם לאחר ניתוח יש עדיין סיכוי לאירוע חוזר ולכן גם אז מומלץ המשך המעקב. שורה תחתונה- לא להחפז ולהמשיך להעריך ולדבר עם הקרדיולוג המטפל בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים