שורש אאורטה מורחב בתינוק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

13/06/2022 | 19:44 | מאת: רונית

שלום רב תינוק בן 7 חודשים במעקב אצל קרדיולוג מגיל חודש התגלה שורש אאורטה מורחב בגיל חודש נמדד 15 ממ בגיל 3 חודשים 16 ובגיל 7 חודשים 18 ממ מעבר לזה ובגדול התינוק בריא לקרדיולוג הגענו בגלל מוקד אקוגני בלב העובר בהריון ובגלל שקע קטן בחזה של התינוק כשהוא נושם מרגישה שלא קיבלתי תשובות מספיקות מהרופא וחוששת מאוד 18 ממ לתינוק בן 7 חודשים ששוקל בערך 10 קילו מה ניתן לעשות עם זה? האם זה כואב לו? האם ניתן לטפל /לנתח את זה? מה הסיכויים שלו להגיע לגיל מבוגר ולחיות חיים בריאים אני מאוד נסערת אשמח לתגובתך תודה

הרחבה של שורש אאורטה יכולה להיות מסיבות שונות אולם הדבר הכי חשוב זה קצב הגדילה. 18 מ"מ בתינוק סביב 10 ק"ג הינה ממצא שאינו תקין אולם לא מהווה בעת הזאת סכנה לכשעצמו. חשוב מאד לבצע מעקבים לגבי הגודל ולוודא שהמבתם של אבי העורקים תקין כמו גם שאר איזור האאורטה אותם לא רואים באקו.

15/06/2022 | 17:06 | מאת: רונית

תודה על תשובתך האם ישנו סיכוי שזה יתאזן בהמשך כלומר שקצב הגדילה של האאורטה יירד ? יש מקרים כאלה ? או שאם זה התחיל כך אז כנראה שתמיד יהיה לא תקין? תודה

יכול להתאזן...מצד שני יכול להחמיר..ולכן חשוב המעקב

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים