Ct.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

29/05/2022 | 19:34 | מאת: Moria

שלום רב ד״ר!! יש לי שאלה שמסקרנת אותי מאוד. שהייתי ילדה קטנה איזור גיל ה3 עברתי תאונה קלילה ונעשה לי סיטי( לפי עדויות של אמא) במשך השנים עברתי אולי 2 או 3 צילומי רנטגן. בגיל 22 עברתי סיטי חזה ובגיל 26 עברתי סיטי שכלל צוואר ראש חזה. בהתחשב לכמות הקרינה שעברתי , ועצם זה שעברתי בדיקה עם מלא קרינה בגיל כל כך קטן, מה הסיכויים שלי לפתח סרטן עקב החשיפה לקרינה? ראיתי באיזה מאמר שבדיקת סיטי אחת לילדים מעלה את הסיכוי ב24% !!!! האם נתון זה מדוייק? אם הסיכון הכללי שלי לחלות בסרטן למשל הוא 2% אז על הבדיקה שעברתי שהייתי קטנה נוספו לי 24%??? ממש תודה !!!!

מוריה שלום רב, הגעת לפורום קרדיולוגיית ילדים ( לב ילדים). את זקוקה לפורום רדיולוגיה ( רנטגן) בברכה, ד,ר דן הדס מומחה בקרדיולוגית ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים