vsd perimembranous סקירה מוקדמת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

24/05/2022 | 14:32 | מאת: עמליה

שלום רב אני נמצאת בשבוע 16 פלוס 5, הייתי בסקירה מערכות מוקדם שם התגלהvsd perimembranous גודל 1 מ״מ. יש לציין ששאר הבדיקה כולל שאר חלקי הלב ותפוקוד יצאו תקינים, הופנתי לאקו לב בשבוע 20. עד כה השקיפות העורפית פלוס בדיקות הדם יצאו תקינות (1-20,000) וגם הסקירה תקינה למעט ממצא זה. 1)אם באקו לב ממצא זה נעלם/נסגר האם יש הצדקה לבדיקת מי שפיר? 2)בהסתמך על כל הנתונים שפירטתי פה מה לדעתך המשף הטיפול האולטימטיבי במצבי הנוכחי? תודה והמשך יום נעים

עמליה שלום רב, מומלץ מעקב קרדיולוג ילדים המתמחה באקו לב עובר ( ד"ר ליטל גורדין) בכדי שיעקוב ויסביר על כל ההשלכות של ממצא זה. בדיקות גנטיות חשובות מאד בשל השכיחות של מומי לב מולדים ומומים נוספים במערכות שונות גם אם הפגם נסגר בהמשך .

26/05/2022 | 12:30 | מאת: עמליה

אז קודם כל לקבוע אקו לב ורק אם נמצא החור שם אז להמשיך לבירור גנטי? כי הבנתי שהמון פעמים בסקירה שיש אבחנה כזאת היא לא אמינה במאה אחוז כי זה איזור רגיש

לא! לקבוע את שניהם, כי אח"כ התורים מאד מסובכים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים