היצרות תת אאורטלית פלוס דליפה אאורטלית (בגיל 13)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

08/05/2022 | 14:59 | מאת: אסתי

היי לפני שבוע אובחנה אצל ביתי (בת 13) היצרות תת אאורטלית יחסית קלה (כמו רקמה מול פתח המסתם בגודל 7.5 מ"מ, עם דליפה קלה פלוס של 27 כספית. אין לה תסמינים חריגים. והרופאים לא יודעים אם לנתח. יש לי כמה שאלות: האם יתעוררו אצלה תסמינים בעתיד? בערך עוד כמה זמן זה יכול להיות? האם צריך לנתח? מתי בערך?

בעיקרון ההנחיות הן לנתח כאשר המפל 50 ממ"כ ומעלה , אולם לפעמים במצבים שונים ההחלטות מעט שונות . DSS (ממברנה תת אאורטאלית) יכולה להתפתח בצורה איטית מאד ולכן הכי חשוב זה המעקב . גם לאחר ניתוח יש עדיין סיכוי לאירוע חוזר ולכן גם אז מומלץ המשך המעקב. שורה תחתונה- לא להחפז ולהמשיך להעריך בהצלחה ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים