עלייה בTR מזה אומר??

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

14/04/2022 | 09:55 | מאת: שרית

הבת שלי בת שנה וחצי, נולדה עם ASD ן-VSD כרגע הכל נצפה תקין באקו-לב וגם א.ק.ג תקין. נתבקשנו לבדוק אם יש חסימה בדרכי נשימה עליונות בגלל שהילדה נוחרת. בבדיקה האחרונה התגלה עלייה ב TR עד 25 ממ? מזה אומר?

שרית שלום, TR-TRICUSPID REGURGITATION הינו דליפה נורמאלית מהמסתם שבין עליה לחדר ימין ומבטא באופן כללי גם את מצב הלחץ הריאתי. מפל של 25 בתינוקת בת שנה וחצי הוא במסגרת הנורמה אולם חשוב לוודא כי אינו עולה בהמשך בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים מומחה

14/04/2022 | 10:17 | מאת: שרית

סליחה היתה טעות בכתוב, הילדה בת שנתיים וחצי זה עדיין בגדר הנורמה?

כן, אותו הדבר. תקין אבל חשוב לעקוב לראות שלא עולה

16/04/2022 | 21:36 | מאת: שרית

תודה רבה

..

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים