אוושה בלב לבן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

12/04/2022 | 11:12 | מאת: דנה

חודשיים לאחר הלידה גילו לבני אוושה בלב, לאחר בדיקה אלה הממצאים: asd שנינוני קטן בינוני בנוסף הצירות קלה מסתמית במסתם הריאתי, מעט מתנשם בבדיקה, ובנוסף כתבו שיש לו כבד נימוש 1 ס״מ. האוושה סיסטולית 3/6 נשמעת היטב בlusb, לא נשמע קליל, ללא אוושה דיאסטולית. הרופא לא ככ הסביר לנו אני מאוד בלחץ, אשמח שתיתן את חוות דעתך, האם יש סיבה לדאגה ואיך מטפלים ובנוסף לא התייחסו והסבירו לנו לגביי הכבד הנימוש מה זה אומר. תודה

דנה שלום, asd שנינוני קטן בינוני -אינו ממצא מדאיג בגיל 3 חודשים ודורש מעקב בלבד כנ"ל לגבי הצירות קלה מסתמית במסתם הריאתי, כבד נימוש 1 ס״מ- ממצא תקין לחלוטין יחד עם זאת ילד מתנשם מצריך בדיקה ! גשו לרופא הילדים בהקדם

13/04/2022 | 15:04 | מאת: היי תודה על התגובה

הרופא כתב שהוא מעט מתנשם בבדיקה (טכיפנאי) ושייתכן בגלל זרימה ראייתית מוגברת, האם זה משהו שצריך להדאיג?

13/04/2022 | 15:24 | מאת: ?

הוא פשוט לא נתן לי הנחיות מיוחדות לגביי זה

בהחלט יכול להיות שהיתה האצה על פני המסתם הריאתי בילד שנשם מהר . אם אין מצוקה נשימתית-לא מדאיג ודורש רק מעקב. אם יש נשימות מהירות -חשוב שיבדק בהקדם

/

13/04/2022 | 15:41 | מאת: סליחה שאני מעט מציקה אבל

אם הייתי אצל קרדיולוג והוא לא אמר לעשות עם זה משהו בנתיים מלבד מעקב אז אצל מי אני צריכה לבדוק אותו בנוגע לנשימות? בנוסף אני לא יודעת מה נקרא מצוקה נשימתית, יש לו נשימות מהירות בעת מנוחה זה גם מה שהוא כתב, מה היית ממליץ לעשות?

13/04/2022 | 15:43 | מאת: האם ניתן להגיע להיבדק אצלך? אפילו באופן פרטי

?

לפנות לרופא הילדים

ניתן כמובן להגיע למרפאתי טלפון 0524744639

22/08/2022 | 23:38 | מאת: דנה

בהמשך לשיחתנו בה היית מאוד סבלני ועזרת מאוד, התגלה לתינוק המוגלובין גבוה ערך של 14.2 כאשר הטווח של הכללית הוא 11-13.5 האם ככל הנראה זה נגרם מהזרימה במסתם? האם צריך להדאיג? ומה עושים במצב כזה?

22/08/2022 | 23:40 | מאת: דנה

בבקשה תגובתך אני מאוד בלחץ כבר ורופא אחד מעביר אותי מאחד לשני וכל תור לוקח מלא זמן

אין לזה קשר וזה לא מהווה בעיה לבבית

ואם אפשר לבקש, בפעם הבאה פתחי שרשור חדש כדי שלא אפספס את ההודעה

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים