קשת אבי העורקים ימנית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

20/03/2022 | 08:50 | מאת: שרון

שלום אשמח לדעת אם אתה מתמחה במום מולד אצל ילדים כאשר קשת אבי העורקים בצד ימין עם עורק תת-שפתי שמאלי חריג? האם ראית כאלה מקרים? האם מומלץ לנתח במקרים כאלו ? והאם כדאי כמה שיותר מוקדם? הבן שלי בן 8 , במעקב קבוע אצל רופא ריאות, כעת הומלץ לנו לנתח ורצינו לשמוע עוד חוו ד.

קשת אאורטאלית ימנית RT AORTIC ARCH הינה ממצא לא נדיר בילדים , בחלק מהמצבים קיים עורק תת-שפתי שמאלי חריג כלומר ABBERRANT SUB CLAVIAN ARTERY . במצבים ספציפים בהם קיים לחץ על קנה הנשימה/הברונכים/הושט המייצר סימפטומים ,יש אינדיקציה לניתוח. במקרה זה חשוב להתאים את הניתוח ספציפית למצב העורקים . מומלץ להתייעץ עם כירורג לב חזה ילדים בברכה, ד"ר דן הדס קרדיולוג ילדים

20/03/2022 | 15:38 | מאת: שרון

האם נדרש mri לפני התייעצות עם כירורג? יש mri מגיל שנתיים, היום בן שמונה, האם מספיק?

החלטת הכירורג

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים