קשת אאורטה ימנית עם קומרל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

20/01/2022 | 19:18 | מאת: גלית

שלום דוקטור האם קשת אאורטה ימנית ללא קשת כפולה עם קומרל יכול לגרום לזה שילד בן שנה וחצי לא יוכל לאכול יותר מ 50 סמק בבת אחת ולא יוכל לאכול אוכל מוצק . ואם זה קשור, האם אפשר לנתח כשברקע יש חשד ל PCD או שצריך להמתין לתוצאות הבירור תודה רבה

גלית שלום, קשת ימנית עם קומראל הינה אחד המקרים היכולים ליצור לחץ על הושט וקשיי האכלה, לאחר ביצוע הדמייה מדויקת ( CT או MRI ) אפשר להתייעץ עם מומחה לכירורגית לב חזה בילדים לגבי האופציה הניתוחית בברכה, ד,ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים