איושה והרחבה קלה בצד ימין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

29/12/2021 | 01:39 | מאת: ליאור

שלום, לפני כחודש היינו אצל הרופא ילדים. בבדיקה שעשה אמר ששומע איושה ושנלך לעשות אקג ואולטרסאונד אצל קרדיולוג. התינוק בן 4 חודשים כמעט ומתפתח רגיל ממש "לפי הספר".. שקל 2.890 בלידה ולפני שבוע שקל 6.750.. האקג יצא תקין לגמריי. באולטרסאונד עם הקרדיולוג הוא אמר שיש הרחבה קלה בצד ימין ושיש איושה 1 על 6 או 1 ל6.. (לא זוכרת איך אמר אתזה במדויק).. אמר שכרגע אין לזה משמעות ושנגיע לבדיקה נוספת בעוד חצי שנה. אמר שזה גם יכול לעבור עד גיל שנתיים שלוש.. האם עלי לדאוג? אני קצת בלחץ.. תודה

29/12/2021 | 01:41 | מאת: ליאור

בן 4 וחצי חודשים כמעט**

לימור שלום אוושה 1/6 מתארת את עומצ האוושה(קלה מאד) האוושה היא רחש שנשמע מאיזור הלב ובהרבה מצבים אוושה כזאת אינה מתארת בעיה לבבית. לפי התיאור שלך האקו תקין למעט הרחבת החלל הימני ולכן הדבר החשוב הוא מעקב. לא רואה סיבה לחרדה ,. חשוב לעקוב בברכה, ד,ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים