פעימות לא קצובות לילד בן 14

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

20/12/2021 | 22:30 | מאת: Irit

שלום רב. בני בן 14 הופנה ע"י רופא ספורט להמשך בירור עקב פעימות לא סדירות . כל הפרמטרים באקו דופלר תקינים. תפקוד החב תקין . פעימות בודדות לא קצובות אחת ל3-5 .כאשר ביצע פעילות גופנית קצרה לא נצפו פעימות . הופננו להולטר ובדיקת מאמץ . על איזה בעיה זה מצביע ? מה עושים ? בני מרגיש רגיש

פעימות לב מוקדמות יכולות להגיע ממקור עלייתי או ממקור חדרי. יש חשיבות רבה לתעד באקג ובהולטר בכדי להבין במה מדובר. כמו כן חשוב לבצע אקו לב והיוועץ בקרדיולוג ספורט לילדים בברכה, ד"ר דן הדס

24/12/2021 | 13:15 | מאת: Irit

שלום רב. היום בוצע מבחן מאמץ . בסיכום - נצפו הפרעות קצב חדריות בזמן הבדיקה . לא נצפו שינויים בST-T . שאר הפרמטרים בבדיקה תקינים . פינוח של הולטר יגיע רק עוד שבוע . האם מצב מסוכן , מצריך טיפול ? תודה מראש

עירית שלום, לא ניתן לענות על שאלת מסוכנות על פי תשובות חלקיות ודרושה כל האינפורמציה ולכן חשוב מאד כי תפני בהקדם לקרדיולוג ילדים שיוודא שאקו לב תקין, יראה את הפעימות המוקדמות ומהיכן מגיעות ויבור על נתוני העבר כמו גם על הארגומטריה. אנא פני בהקדם לקרדיולוג ספורט ילדים. בברכה, ד"ר דן הדס

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים