Pfo 1 ממ תינוק בן חצי שנה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיית ילדים

02/02/2018 | 14:25 | מאת: בר

לבני בן החודש גילו pfo 1 ממ משמאל לימין .לאחר ביקורת של גיל חצי שנה נשאר גדול 1 ממ . חשבתי שזה יסגר עד אז אך לצערי לא. בשל הגודל הקטן הפתח לא היה אמור להיסגר עד גיל חצי שנה?התינוק גדל מאז? לא הופיעה התשובה שלך..

בר שלום, PFO הוא פתח קטן בין העליות , הוא דבר נורמאלי לחלוטין בעוברים ואמור להסגר עד גיל שנתיים. כמעט ב 25% מהמקרים הוא לעולם אינו נסגר וכפי הידוע היום, חיים איתו בנחת.יחד עם זאת הרבה פעמים אנחנו מייעצים לבוא לביקורת בגיל חצי שנה כי יש לא מעט פעמים שבהם הוא נסגר מוקדם וכך יורד הנטל מכתפי ההורים. אולם העובדה שהוא עדיין לא נסגר אין משמעותה ששהתנהלות היא לא כבדרך כלל . שורה תחתונה...לחכות לגיל שנתיים ולפעמים אפילו שלוש. וגם אם לא...זה לא באמת סיבה לדאגה בהצלחה ד"ר הדדס

02/02/2018 | 16:01 | מאת: בר

תודה על תשובתך רבל בכל זאת גודל של 1 ממ זה לא משהו שאמור להיסגר יחסית מהר הרי התינוק גדל...

02/02/2018 | 16:04 | מאת: בר

האם יש סיכוי טוב שיסגר בגיל שנה?

.

מנהלי פורום קרדיולוגיית ילדים