בן 11 חודשים שפתאום התחיל לקום באמצע הלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

18/09/2016 | 09:41 | מאת: ורד

היי יש לי ילד חמוד (טוב כולם מתוקים:) בן 11 חודשים. תמיד השתדלתי להרדים אותו במיטה שלו. לפני חודש וחצי שהיה מאד חולה הוא ישן איתי 2 לילות ואחרי זה היה לי מאד קשה להרדימו לבד במיטה שלו אבל הצלחתי בכך שאני יושבת לידו בלי מילים וליטופים והוא נרדם רק מעצם נוכחותי בחדר. עתה, הוא עבר שבועיים לא פשוטים עם ענייני חום דלקת עיניים וענייני שיניים אבל ב"ה זה עבר. כרגע אני במצב שהילד קם פתאום לאכול ב12 בלילה ואחכ הוא יכול להתעורר כמה פעמים בוכה . הלילה האחרון למשל קם כל רבע שעה במשך שעתיים. אני לא שמה לו מנורת לילה ( אצל אבא שלו שהוא ישן אצלו פעם בשבוע יש מנורת לילה) אני מבינה שהילד מבין מה קורה ומקשיב שאני אומרת לו לשכב לישון. האם יהיה נכון באמצע הלילה לא להגיב ולתת לו לבכות עד שיירדם לבד? מה אפשר לעשות להחזיר לי את השינה בלילה? תודה רבה

שלום ורד, האפשרות של לתת לבכות עד שירגע לבד זו שיטה שנקראת שיטת ההכחדה, באופן עקרוני ניתן להשתמש בה אם יכולים לעמוד בבכי רב, אני אינני משתמשת בשיטה זו באופן אישי, המלצתי אלייך להמשיך להיות נוכחת בחדרו עד שנרדם. לגבי מנורת לילה, ניתן להשתמש במנורת לילה שמחוברת לטיימר, כאשר מתעורר בלילה מסבירים לו שהאור עדיין ישן וגם הוא צריך לישון, בבוקר המנורה נדלקת אוטומטית בשעה שכיוונת ואז אפשר לומר בוקר טוב.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות