בן 5 חודשים החל להתעורר בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

08/09/2016 | 07:25 | מאת: עירית

בני בן 5 חודשים עכשיו (גיל כרונולוגי, גיל מתוקן הוא 3.5 חודשים) עד בערך גיל 4 חוד ישן החל משעה 8-9 בערב עד השעה 3-4 וקם לאכול ואחכ שוב ב 5-6 בבוקר. מאז גיל 4 חוד הכל החל להשתבש, החל להתעורר בלילה מספר פעמים וכעת כבר מתעורר כמעט כל שעה שעתיים, ההרדמה נעשית קשה יותר ומאוחרת למרות שמתחילים טקס בין 6-7. במהלך היום תמיד ישן רק חצי שעה ולכן מרדימה אותה פעמיים בין ארוחות. ניסצי להגדיח את כמות האוכל ולרווח למ4 שעות אך מייד כשהתחלתי החלו בעיות השינה ולכן כעת ויתרתי על כך. בנוסף ייתכן ומתחיל לחוש בכאבי שיניים. עדיין לא נרדם עצמאית, נעזר בנדנוד טו קפיצה על כדור, ישן על הבטן בעריסה שלו. מדוע הוא מתעורר פתאום כל שעה בלילה? כיצד ניתן להחזירו למסלול? וללמד אותו לישון יותר במהלך היוןם. והאם זהו זמן נכון להתחיל עם שינה עצמאית. אודה לעזרה , אובדת עצות!

שלום עירית, סביב גיל 4 חודשים מתחילות בעיות שינה מסיבות רבות: משבר קפיצת גדילה, משבר הטרימסטר הרביעי (החסר), שינויים בהפרשת ההורמונים, עירנות וסקרנות לעולם מסביב. כמו שאת רואה יש לו הרבה סיבות להפרעות שינה. המלצה ראשונה לעקוב אחריו במהלך היום ולנסות לתפוס את הזמן האידאלי להשכבה (חלונות שינה) להמשיך עם טקס השינה, להיות נוכחת בחדרו בזמן ההרדמה אך להימנע מהרדמה בקפיצות על הכדור. במהלך הלילה כשמתעורר ואת יודעת שזה לא זמן האוכל (אכל טוב ולא עברו לפחות שעתיים מהארוחה הקודמת) נסי להרגיע בכל צורה ולא עם אוכל.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות