בעיות שינה אצל תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

04/08/2016 | 11:57 | מאת: נטלי פ

בני המקסים בן שנה. כבר כחודשיים ישן במיטה שלו ונרדם שם, היה מתעורר כל לילה פעמיים או שלוש ואוכל מבקבוק. חשבתי לגמול אותו מזה ורציתי להתייעץ אלא שבינתיים צצה בעיה חדשה שמאפילה על הקודמת. הוא מתעורר לאחרונה כל שעה בערך, לא לאכול, הוא בוכה, מחפש אותי בעיניו (המיטה שלו צמודה לשלי והוא יכול לראות אותי דרך הסורגים) אני מלטפת אותו, שולחת יד מהמיטה שלי ומרגיעה.. אבל הטקס הזה לוקח כמה דקות והוא קורה המון פעמים בלילה. אני מותשת. מה אפשר לעשות? עלי לציין שהילד נמצא בהורות משותפת, הוא ישן אצל אביו פעמיים בשבוע (לאחרונה הוספנו עוד יום פעם בשבועיים) ומטופל על ידי אימי כשאני עובדת. אין דבר מהותי שהשתנה בחייו בעת האחרונה. אשמח לעיצה, אני קורסת מעייפות.

מה קורה במהלך הימים שישן לא איתך? האם גם שם ישן ביחד באותו חדר? עלייך קודם לברר את סידורי השינה עם שותפי ההורות ועם אימך אם גם אצלה ישן. בגיל שנה אני ממליצה לך להעביר אותו לחדר משלו וכן את יכולה להסביר לבנך במילים שהוא לא ישן איתך בחדר יותר. יהיו כ2-3 לילות קשים בהם תצטרכי לקום אליו כאשר יתעורר ויבכה אך הוא ילמד ושנתו תהיה טובה יותר וכך גם שלך.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות