פעוט בן שנה וחצי- קשיים בהשכבה בערב

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

07/07/2016 | 22:27 | מאת: עינב

אני אמא לשלושה ילדים, הקטן בן שנה וחצי. לפני כחודש וחצי העברנו אותו למיטת מעבר מכיוון שטיפס לצאת ממיטת התינוק שלו. עד אז, כל עוד הוא היה במיטת תינוק, ההשכבות שלו היו קלות מאוד. היה טקס קבוע ובסופו הכנסתי אותו למיטה ויצאתי מהחדר. כמעט ולא הייתי צריכה לשוב לחדר. בלילות הוא לפעמים התעורר ולפעמים לא (אם אכל טוב ולא היה מצונן ישן לילה שלם). מרגע שהעברנו אותו למיטת מעבר מרגע ההשכבה ועד שנרדם לוקח כשעתיים ולפעמים אף יותר. הוא כל הזמן יוצא מהמיטה והפך את היציאה מהמיטה למשחק. ניסיתי כמה ערבים לשבת בצמוד אליו ובכל פעם שהוא נעמד או יוצא להשכיב אותו. זה לקח שעות ולא עזר, הוא כל הזמן צחק וחייך. בשבועיים האחרונים בן זוגי ישב ליד הדלת ובכל פעם שהוא יצא מהמיטה הוא החזיר אותו. זה קיצר את זמן ההרדמות לתקופה (לחצי שעה עד שעה) אבל בימים האחרונים זה חזר לקחת שעות. יש לציין שהוא ישן בגן כל יום מאחת עד שלוש. בסופי שבוע ההשכבות בצהריים קלות מאוד- הוא מיד נרדם. כל יום והחל משש וחצי שבע מראה סימני עייפות. את האמבטיה אני עושה לו כשמתחיל להיות עייף, משם מיד לחדר, מלבישה אותו בחדר ונותנת לו בקבוק בחדר. לאחר מכן הוא נשכב במיטה מרצונו (וכל פעם מחדש אני חושבת שהנה היום הוא יירדם מהר) אבל אז לאחר כמה דקות הוא קם ומתחיל את המשחק. מה עושים? אשמח לעצה, תודה מראש, עינב

מה שבנך עושה עכשיו זה משחקי כוחות, האם הוא מקבל מכם תגובה? אפילו מצחיק מה שעושה ואז אתם מחייכים ו/או צוחקים. או לחילופין כועסים עליו, זו עדיין תגובה לתשומת לב. בעיקרון מה שאתם עושים הוא נכון. תנסו להשכיבו ( ולהחזירו למיטה) כל פעם שיוצא ללא תגובה על פניכם וללא יצירת קשר איתו, למעט "שים ראש" כשמשכיבים, לא לדבר איתו, לא לצחוק ולא לכעוס. אני מעריכה שאם תמשיכו כך הוא יחזור לישון. בהצלחה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות