שינות של יום ולילה אצל תינוקת בת 6.5 חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

13/06/2016 | 05:54 | מאת: אורלי

בתי המתוקה יונקת, מאוד אוהבת גם מוצקים. אוכלת פירות בערך בעשר בבוקר, מרק בסביבות 2, דייסת קוואקר בסביבות חמש בערב. הנקות מתי שבא לה, בעיקר בבוקר כשקמה, בין ארוחות, לפני שינה ובלילה. ביום היא ישנה כל שעתיים או שעתיים וחצי בערך לארבעים דקות בלבד. לא יותר. נרדמת עם מוצץ, לא חוזרת לישון למרות שניסיתי. בלילה הולכת לישון בשבע, במיטה שלה, בחדר שלה, עם מוצץ. מתעוררת אחרי 40 דקות, טופחת על גבה, שמה מוצץ עד שנרדמת. מתעוררת המון פעמים ככה עד תשע או עשר. מניקה אותה בעשר, חוזרת לישון לשעתיים או שלוש, וכך כל הלילה מתעוררת כל שעתיים, יונקת וחוזרת לישון. אם נותנת מוצץ במקום יניקה צורחת ממש. גם חיבוק לא מספיק. יש לה אח בן 3, אני לא רוצה שיתעורר אז מניקה.. מה לעשות כדי להאריך את שנות היום ולהפחית את יניקות הלילה? מאמינה שהיא שבעה.. תודה רבה

13/06/2016 | 06:02 | מאת: אורלי

שכחתי לציין שקמה בדרך כלל בסביבות 6 בבוקר, לפעמים 5, לפעמים 7. את שנות היום גם ישנה במיטה שלה אם אנחנו בבית, או שנרדמת ברכב או במנשא ומעבירה לעגלה אם אנחנו בחוץ. בעיקרון היא ישנה במיטתה גם ביום. ניסיתי להיכנס לחדר ביום אחרי חצי שעה, לחכות שהיא מתחילה להתעורר, לטפוח בגב ולנסות להרדים כדי שלא תתעורר אחרי 40 דק, אבל זה לא עזר..

שלום אורלי, עושה רושם שאת מפספסת את חלון השינה במהלך היום וזו הסיבה להתעוררויות המרובות. נסי לשים לב לסימני עייפות מוקדמים ו/או להשכיב אותה לשינה במהלך היום קצת לפני השעה שאת רגילה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות