גמילה מבקבוק - בן 3.5

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

15/05/2016 | 10:05 | מאת: דובשנית

הפעוט כבר בן 3.5. מעולם לא הצליח להירדם בלי בקבוק בלילה. הבעיה היא לא הבקבוק בלילה אלא שכל פעם כשהוא מתעורר ממשהו בלילה (וזה לפחות פעמיים-שלוש בלילה) הוא דורש בקבוק סימילק כדי להירדם. ניסינו להחליף במים אבל לא עוזר לנו כלום. אם לא ניתן לו את הבקבוק הוא פשוט לא ירדם. הלילות שלנו לבנים ואנחנו מרוטים מעייפות והוא בעצמו לא מצליח לקום בבוקר לגן. כל לילה מתעורר. הלילה התעורר 3 פעמים. איך גומלים אותו מהבקבוק בלילה? אנחנו גמורים כבר. יש לציין שהוא ילד "גדול" , אוכל הכל במשך היום, משקל וגובה אפילו מעט מעל הממוצע. זה רק העניין של ההירדמות. איך מלמדים בגיל כזה להירדם בלי בקבוק?

תנסו טקס השלכת הבקבוקים לפח ילד גדול לא צריך בקבוקים בכלל. קחו סופ"ש ופשוט כל פעם שמתעורר בלילה ודורש בקבוק להזכיר לו שאין בקבוקים אולי כתחליף בהתחלה להציע מים או חלב מדולל בכוס בכמות קטנה או לא לתת כלום. להיות מאוד עקביים ועקשניים ולא להשבר בלילות הראשונים הקשים. פשוט שלא יהיו בקבוקים בבית.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות