תינוק בן חודשיים וחצי שלא ישן בשעות היום

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

30/03/2016 | 21:04 | מאת: יון

הי,התינוק שלי לא ישן בשעות היום בכלל אלא אם כן יצאנו לטיול עגלה ארוך או נסיעה ארוכה ברכב.אני לא מצליחה בשום דרך להרדים אותו שאנחנו בבית. בלילה דווקא הוא ישן לא רע מתעורר פעמיים לאכול. האם תקין שתינוק כ"כ קטן לא ישן בשעות היום? תודה

לפי טבלאות השינה שאת יכולה גם לראות באינטרנט תינוק בגיל זה זקוק לממוצע של לפחות 15 שעות שינה ביממה שבד"כ מחולקות לכ-10 שע' במהלך הלילה ועוד 5 שע' במהלך היום מחולקים ל-3 פרקי שינה. אני מתארת לעצמי שרק שנת לילה לא ישן 15 שע' לכן הוא בהחלט נמצא במחסור שינה. תינוקות בגיל הזה מאוד זקוקים לשינה כדי לעבד את כל הגירויים שהיו חשופים אליהם במהלך שעת העירות. חשוב לנסות לתת לו את האפשרות לישון. החשוב מכל להפחית גירויים למינימום. ללא מובייל מעל המיטה, ללא בובות או צעצועים למעט חפץ מעבר, ללא ספר תמונות מקרטון וכו', אם מאוד קשה עם אור נסי לעמעם מעט ולהשקיט את הסביבה, לא לנסות להרדים מול מסך אלקטרוני, זה כולל טלויזיה טאבלט פלאפון וכו'. ואם כן ידן בעגלה במהלך טיול בגיל זה זה בסדר גמור החשוב זה שישן. במקביל ניתן לתת לו חוויות חיוביות במיטה כדי שיתרגל לישון שם בהמשך. וע"מ שתהיי יותר רגועה אם ישן לפחות 30 דק' כל פעם שנרדם ומתעורר שמח וטוב לב זה נחשב תקין.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות