תינוקת בת 3 חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

04/02/2016 | 10:20 | מאת: לי

היי, אני אמא לתינוקת בת כמעט 3 חודשים שלא מוכנה לישון לבד. כלומר, היא נרדמת על הידיים או במנשא או בטיול בעגלה וברגע שמנסים להניח אותה בעריסה היא מיד מתעוררת או אחרי 10 דקות במקסימום. גם בלילה היא לא מוכנה לישון במיטה שלה, היא צריכה כל הזמן להרגיש אותי וחום גוף לידה ורק אז היא ישנה. המצב הזה קשה ממש, שכן איני יכולה לעשות דבר במהלך היום כי ברגע שאני מניחה אותה היא מתעוררת. ניסינו עיטוף, בניית קן במיטה כדי לצמצם את המרחב, לחמם את המיטה לפני שאנחנו מניחים אותה, שום דבר לא עוזר ליותר מ10 דקות. מה אפשר לעשות?

שלום לי. נסי ליצור הקשרים חיוביים וחוויות מהנות במיטה. 3-4 פעמים ביום בזמן ערנות שימי אותה לחוויה כיפית במיטה של 1-1.5 דק' שיר, משחק, עיסוי כל דבר כיפי. נסי שלפחות שינה אחת תצליח להתקיים במיטה בשאר בגילה הצעיר בהחלט יכולה בדרכים האחרות של ידיים עגלה מנשא וכו'. כפתרון זמני אפשר לנסות להשתמש במנשא כך שלפחות ידייך מתפנות לדברים אחרים בו זמנית. מה שחשוב בכל דרך בה את מנסה להרדימה עלייך לשמור על עקביות לפחות משך 20 דק' . וסביב גיל 5 חד' אפשר להתחיל לימוד לשינה אבל קחי בחשבון שיהיו 2-3 לילות קשים בהם היא תלמד להירדם לבד הכי חשוב זה להיות עקביים ולא להישבר.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות