בן שנה וחצי קם קבוע ב 3 בלילה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

08/01/2021 | 08:39 | מאת: ש.ד

שלום, בני בן שנה וחצי מתעורא כל לילה באופן קבוע בין השעות 3 ל 5. מתחיל לבכות לקרוא אמא- אני מגיעה אליו נותנת לו מוצץ תופחת על הגב כמה שניות שיירגע, אך איך שאני יוצאת הוא ממשיך לעמוד במיטה ובכות- חוזר על עצמו בין שעה לשעתיים עד שנרדם שןב.סיפור הזה נמשך כבר חודשים. אציין שיש לו סדר יום קבוע, ישן צהריים שעתיים טקס שינה קבןע והולך לישון באופן עצמי בשעה 7-7 ורבע. מניחה אותו במיטה עם מוצץ אומרת לילה טוב ומכבה אור ואין שום בעיה. נרדם ישר. אודה לעזרה.

ממליצה לנסות מנורת לילה עם טיימר, בתחילת הערב בהרדמה אומרים לילה טוב לאור והאור "הולך" לישון, כאשר מתעורר מסבירים לו שהאור עדיין ישין ולכן גם אתם וכשהאור יקום גם אתם. בעייתי שאת מציינת טווח של שעתיים בהם מתעורר ולא שעה קבועה, לכן המלצתי לכוון את השעון ל 5:00 ולדעת שעם יתעורר ב 3 זה יקח זמן שיהיה לו קשה להמתין, אבל 2 דברים יקרו בהמשך, הוא יתחיל להתעורר יותר קרוב לחמש בצורה הרבה יותר עקבית, וגם אם יתעורר לפני סיכויי גדול שרק ישכב במיטתו וימתין לאור שיתעורר בלי לקרוא לך. כאשר תראי שבאמת מתעורר בחמש ניתן יהי להזיז את הטיימר של השעון של 3-4 ימים בכ-10 דקות, עד שתגיעי לשעת התעוררות רצויה מבחינתך. בהצלחה

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות