בן שנתיים מתקשה להירדם

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

19/02/2020 | 22:10 | מאת: יעל

שלום, הבן שלנו בן 2.2. התינוק, היה ישן מצוין, נרדם עצמאית לשינה ממושכת ורציפה. לפני כחצי שנה נכנס לגן, מאז הופיעו קשיים משמעותיים בשינה. הקושי העיקרי הוא בהירדמות בלילה, נרדם מאד מאוחר, סביב 22, מתרוצץ בבית, מתהפך במיטה. גם בשנת הצהריים יש קושי לאחרונה, במיוחד בבית אבל גם בגן לוקח לו הרבה זמן להירדם. יש לנו טקס שינה מסודר, אחת לכמה זמן נדמה שמצליח, אבל לרוב לא. מציינת כי הוא עבר לישון במיטתו מעבר, וגם חולק חדר עם אחיו בן השנה... נשמח לכל עזרה

אכן התרחשו מספר שינויים גדולים בבת אחת לאחרונה שכנראה שיבשו לו את כל הסדר למרות שאתם שומרים על סדר וטקס. אם תמשיכו לשמור על סדר יתכן שיחזור למה שהיה. כמו כן קחו בחשבון שיש ילדים שמוקדם מהצפוי מחליטים לוותר על שנת הצהריים ולכן כיוון שמתעקשים בגן שירדם. אפילו אם נרדם רק לשעה זה גורר אחריו זמן רב של ערנות לפני שמצליח להירדם בלילה. אם לאחר נסיון לחזור לסדר יום הרגיל לא ייצלח אפשר לנבות לוותר לו על שנת הצהריים ולראות מתי אז ירדם בלילה. לרוב זה קורה סביב גיל 3-3.5 אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות