תינוקת בת שנה וחצי לא ישנה בצהריים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

12/01/2020 | 12:12 | מאת: יוסי

שלום תינוקת בת כשנה וחצי לא במסגרת,קמה בסביבות שש בבוקר מסרבת לישון בצהריים למרות סימני עייפות ונסיונות להשכיבה במיטה,כתוצאה מכך שנת הלילה מתחילה בסביבות שש בערב וכך נוצר חלון ערות של 12 שעות. שאלתי האם הדבר יכול לגרום לבעיה? האם כדאי לנסות טקס שינה בצהריים הכולל רחצה כמו טקס השינה של הלילה או שהדבר עלול לבלבל? תודה

בעקרון בגילה אמורה לישון כ12 שעות ביממה במקום לחלק ל10-11 שעות בלילה ועוד כשעה שעתיים בצהריים היא ישנה 12 רצוף בלילה. בעקרון מבחינת שעות השינה היא לא בחוסר. נסו לשים לב לסימני עייפות עדינים. יכול להיות שנסיון ההרדמה בצהריים מתחיל מאוחר מדי. שפשוף עיניים ופיהוק זה סימנים מאוחרים מדי. מקלחת נוספת עשויה לבלבל אותה. טקס השינה בצהריים צריך להיות קצר 3-4 דק. מעט עיסוי מעל בגדים, שיר והרדמה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות