סרוב מוחלט לשנת צהריים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

01/12/2019 | 10:26 | מאת: יוסי

שלום. בת שנה וחמישה חודשים,לא במסגרת,עד לפני כשלושה שבועות הייתה נרדמת לשנת יום בסביבות עשר בבוקר לפעמים עצמאית לפעמים בעזרת בקבוק בממוצע ישנה שעה וחצי ושוב נרדמת לשנת לילה בסביבות שש וחצי בערב ישנה בממוצע 11 שעות. לפני כשלושה שבועות אנו מרגישים בריגרסיה בכל הקשור לשנת היום,סרוב מוחלט להיות במיטה שבא לידי ביטוי בצרחות ובכי,ניסינו להזיז את את שעת השינה כל פעם בשעה התוצאה ישנם ימים שנרדמת כבר לא עצמאית על ידי ליטופים בגב וישנם ימים שלא נרדמת והתוצאה קריסה בסביבות השעה 15:00.כרגע בשבוע האחרון אנו מנסים ליצור סדר יום של שנת יום לאחר ארוחת צהריים בסביבות 12:30,אך שוב ישנם ימים שהיא מסרבת לשנת היום ואז נשארים רק עם שנת הלילה כשהיא עייפה מאוד כבר מ14:00. נשמח לקבל טיפים כיצד נוכל להחזירה לשיגרה של שנת יום קבועה. תודה

היא בדיוק לפי הספר. בגיל שנה וחצי מתחילים לוותר על שנת הבוקר ואז יש ימים ששנת הצהריים מתחילה מוקדם יותר כמו שנת "בוצר" ואז שנת הלילה מתחילה מוקדם יותר. נסה להשכיב אותה לשינת בוצר לאחר כ-4שעות מהתעוררות אם מסרבת אפשר לחזור לפעילות ולנסות לעקוב אחרי סימני עייפות עדינים שלה. וכשמזהים אותם אז להשכיב אותה. זה ניסוי ותעיה עד לזיהוי ולהרדמות. אל תשכח שהיא מזיזה כרגע את השעות מאחר ומוותרת על שנת הבוקר. קח בחשבון שהשינוי לא בא במכה אחת כלומר יהיו ימים שכן תישן גם בבוקר וגם בצהריים ויהיו ימים שלא תישן בבוקר ושנת הצהריים תוקדם וכך גם שנת הלילה.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות