ילד בן שנתיים מתקשה להירדם במיטת מעבר

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

01/11/2019 | 14:15 | מאת: יעל

שלום, הבן שלנו בן שנתיים, מאז ומתמיד ישן טוב, היה נרדם עצמאית במיטתו. לאחרונה התחיל לבקר בגן, ואחיו התינוק עבר לישון איתו בחדר. במקביל העברנו אותו למיטת מעבר. מאז, הופיעו הרבה קשיים בהירדמות, בעיקר בשנת הלילה, יוצא מהמיטה, מבקש לשתות עוד ועוד בקבוקים, לשחק, סיפור... נרדם מאד מאוחר, סביב 22, ולעיתים במיטה שלנו. לציין שהוא נראה עייף. כמו כן ממשיך להקיץ מוקדם. נשמח לעזרה.. איך לשמור על הרגלי השינה הטובים שלו...

הבעיה שהוא עבר שינויים מאוד גדולים ומשמעותיים בחייו והכל במכה אחת והוא מתקשה להסתגל למצב החדש. מאחר ולא מומלץ לחזור לאחור. פשוט להמשיך לתת לו המון אהבה. להתחיל את טקס השינה יותר מוקדם כדי שגם עם כל היציאות שלו מהמיטה ירדם יותר מוקדם. להרדים את האח הקטן ואותו בצורת הפרד ומשול. הורה לכל ילד ולא להתחלף באמצע. כל ערב אפשר להחליף אך לא תוך כדי הערב. בהמשך. לאחר שהסתגל לכל השינויים הללו ניתן יהיה להוסיף מנורת לילה עם טיימר כדי להאריך את היקיצה המוקדמת.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות