בת 9 חודשים מסרבת לשכה במיטה

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

21/10/2019 | 22:37 | מאת: מיה

היי, בתי בת 9 חודשים. לפני כשבועיים החליטה להתיישב לבד ולפני שבוע בעזרת השענות על חפצים נעמדת על רגליה. מאז בכל לילה כשמשכיבים אותה לישון, היא פשוט מתרוממת ונעמדת ואז נופלת על הטוסיק כך שוב ושוב ושוב.. וזה יכול להמשך אל תוך הלילה גם כשהיא ממש ממש עייפה. בכל פעם אנחנו משכיבים אותה מחדש אך מיד היא קמה ונעמדת. יש לציין כי עד לפני שבוע, הייתה נרדמת לבד יפה מאוד ותוך זמן קצר. מה לדעתך נכון לעשות בכדי להחזיר אותה להירדמות עצמאית ובכלל רצון לשכב במיטה? תודה רבה.

לפי מה שאת מתארת את יכולה ללכת באחת משתי דרכים. אם היא אמנם נעמדת ונופלת אבל לא בוכה אלה זה לה כמו משחק. את יכולה לעזוב אותה לבד בחדר ולראות אם אחרי שמשחקת כך זמן מסויים אכן נשכבת ונרדמת לבד. אם זמן זה ארוך לך במיוחד את יכולה להקדים את טקס השינה שיכלול את זמן המשחק "קום שב". את יכולה גם לעשות איתה את המשחק הזה יזום. היא פשוט נהנית ממש מהצלחה חדשה על פעילות שלמדה לעשות. אופציה שניה היא להשכיב אותה וללטף כל עוד היא שוכבת. כשמתרוממת. את מפסיקה מתיישבת בחדר על כיסא שלא פונה אליה ולא יוצרת קשר עין ולא מדברת איתה למשך דקה. אם בדקה הזו היא נשכבת לבד את חוזרת ללטף אותה. אם לא. לאחר דקה את ניגשת משכיבה אותה ומלטפת. וחוזר חלילה עד שהיא מבינה שהליטוף בא רק כשהיא שוכבת.

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות