בן שנתיים וארבע מתקשה להירדם

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

14/10/2019 | 22:27 | מאת: נועה

היי, לבני לא היו אף פעם בעיות שינה, תמיד ישן לילה רצוף גם כשהיה תינוק קטן. גם היום הוא ישן לילה שלם, ישן שעתיים-שלוש בשנת הצהריים (בבית לפחות, בגן אולי פחות), ומתעורר ב7:00-7:30 בבוקר. בחודשיים האחרונים ממש מתקשה להירדם. אחרי שאנחנו שמים אותו במיטה ואומרים לו לילה טוב, יכול לקחת שעתיים גם עד שירדם. הוא פשוט במיטה - מדבר לעצמו, זז, לפעמים מתיישב....הוא לא קורא לנו ולא יוצא מהמיטה, אבל פשוט לא נרדם. ואז קורה מצב שהוא נרדם רק באיזה 22:00-22:30 וזה כבר ממש מאוחר. לא שינינו שום דבר בהרגלים, לא קרה משהו מיוחד. מה אפשר לעשות??

בגילו מתחיל לוותר על שנת הצהריים ולישון מוקדם יותר בערב. עושה רושם ששנת הצהריים מעכבת את ההירדמות שלו בלילה. ניתן לנסות לצמצם את זמן השינה בצהריים אם עדיין זקוק לה, או לוותר בכלל. אפשר לעשות נסיון כזה בסוף שבוע ולראות כיצד מגיב. כמובן שאם הוא מתעורר בבוקר שמח וטוב לב. וכמו שכתבת לא מפריע אלא שוכב יפה במיטה ומקשקש עם עצמו עד שנרדם אפשר להשאיר את המצב כמו שהוא

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות