תנומות יום תינוק בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  ייעוץ שינה לתינוקות

11/02/2019 | 06:47 | מאת: אלונה

שלום רב, בני בן 3 חודשים ובמהלך היום הוא לא מצליח לישון יותר מ20 דקות. במקרים טובים הוא ישן 40 דקות, אף פעם לא מעל שעה. החשכנו את החדר, בדקנו טמפרטורה, תמיד כשאני רואה סימני עייפות ראשוניים אני מנסה להתחיל טקס קטן ולהניח במיטה אבל לא תמיד זה עובד, לפעמים אני מרדימה על הידיים ומעבירה ואפילו כשהוא נשאר לישון עלי הוא מתעורר אחרי חצי שעה בערך. בגלל שנראה שהוא עדיין עייף אני מנסה להחזיר לשינה אבל לרוב זה לא עובד ואם כן אז רק לעוד כמה דקות.למרבה האירוניה ההשכבה של הליחה מעולה.. עושים טקס קבוע ובדרך כלל ב7:15 הוא במיטה נרדם לבדו. הוא מתעורר לאכול בערך פעמיים ולפעמים יש לו עוד התעוררויות שבהן אני צריכה להחזיר אותו לשינה. אני ממש מיואשת, אין לי זמן לעשות כלום בבית כי הוא כל הזמן מתעורר מהשינה ובנוסף נראה שהוא לא מקבל את השינה כמו שהוא צריך

3 חודשים זה עדיין תינוק ממש קטן. תנסי להקדים את נסיונות ההשכבה במהלך היום לפני שאת רואה את סימני העייפות. כלומר עם ער בדרך כלל שעה וחצי ואז את רואה את סימני העייפות ואת מנסה להרדים אותו. אז תנסי להסתכל על השעון ואחרי שעה ורבע להתחיל את ההרדמה.

11/02/2019 | 17:46 | מאת: אלונה

תודה על תשובתך. האם כשהוא מתעורר אחרי 20-40 דקות לנסות להחזיר לשינה? בדרך כלל אחרי כמה דקות של נסיון הוא מתחיל לבכות, האם להפסיק את הנסיון? האם זה בסדר עדיין להרדים על הידיים ולהעביר?

בגיל 3 חודשים זה בסדר להרדים על הידיים ולהעביר אם הוא לא מתעורר מזה. אם תצליחי "ליפול" על חלונות השינה סביר שישן יותר זמן מהחצי שעה. למרות שהחל מ 40 דקות שינה נחשב תקין כל עוד מתעורר שמח ולא עצבני

מנהל פורום ייעוץ שינה לתינוקות